a - a a +

Suikerziekte

Suikerziekte of Diabetes Mellitus is een ziekte waarbij het lichaam moeite heeft om op een goede manier glucose (suiker) om te zetten. Dit kan lijden tot veel klachten zoals dorst, veel plassen en gewichtsverlies. Doordat bij suikerziekte de suiker niet kan worden omgezet blijft er teveel suiker in het bloed; dit kan uiteindelijk allerlei schade veroorzaken zoals nierschade maar ook schade aan het netvlies van het oog of het zenuwstelsel.

Het is dus belangrijk dat er bij het constateren van suikerziekte een goede behandeling wordt ingesteld. Soms is deze behandeling gebaseerd op het geven van insuline waardoor de suiker spiegel daalt, soms kan dit met tabletten die zorgen voor betere verwerking van suiker in het lichaam.

Bij Maartje kunt u terecht voor de begeleiding bij suikerziekte; onze verpleegkundigen kunnen helpen bij controle van het suiker gehalte, de toediening van insuline per injectie of pomp of helpen op een goede manier met de medicatie om te gaan.

Bij de diëtisten van Maartje kunt u terecht voor advies bij diëten voor mensen met suikerziekte, gezonde voeding of het op peil houden van uw gewicht.

Meer weten over suikerziekte?

Voor alle mogelijkheden neemt u contact met ons op via ons telefoonnummer 053-5375555, maar u kunt natuurlijk ook gewoon langs komen op een Maartje vestiging.