a - a a +

Projecten

Maartje is innovatief en werkt graag mee aan projecten om onze dienstverlening verder te verbeteren.

Momenteel zijn de volgende projecten actueel;

  • Project dierbare herinneringen

Dit project wordt uitgevoerd samen met zorgcentrum de Posten te Enschede en de Universiteit Twente. Het project richt zich op ouderen met somberheidsklachten waarbij onderzocht wordt of het via een vaste methodiek bespreken van dierbare herinneringen uit het verleden; positief werken op de stemming. Uniek is dat er gebruik wordt gemaakt van getrainde vrijwilligers om de gesprekken te voeren. Meer informatie? Dan neemt u via het contactformulier contact op met de aan het project verbonden onderzoeker.

  • Project service in de stad

Dit project wordt uitgevoerd met de gemeente Oldenzaal en veel andere zorgaanbieders. Doelstelling is om beter samen te werken en dus ook meer gebruik te maken van elkaars mogelijkheden.

  • Project geïntegreerde ouderenzorg Hengelo

Dit project wordt uitgevoerd met huisartsenpraktijk de Brug in Hengelo en de Ziekenhuis Groep Twente. Doelstelling is om de medische zorg voor ouderen verder te verbeteren en een betere preventie voor kwetsbare ouderen te realiseren.

  • Project geïntegreerde ouderenzorg Losser

Dit project wordt uitgevoerd met huisarts Boermans in Losser. Ook in dit project staat de medische zorg en vroegsignalering van kwetsbare ouderen centraal.

Service in de stad

 • Project Connected Care Thuiszorg
  Maartje Thuiszorg doet mee aan de pilot met Connected Care: een besloten platform voor de cliënt waarin hij of zij alle praktische zaken rondom de zorg kan afstemmen met buren, familie, mantelzorgers en de thuiszorg. Onderstaand filmpje geeft een mooi beeld van Connected Care.