a - a a +

ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners, gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen. Het netwerk is onderverdeeld in regio’s die gecentreerd zijn rond één of meerdere maatschappen Neurologie van de regionale ziekenhuizen. Al sinds de start van ParkinsonNet Twente in 2010 is Maartje Behandelcentrum aangesloten bij ParkinsonNet. Maartje beschikt over een eigen multidisciplinair Parkinsonteam, bestaande uit een specialist Ouderengeneeskunde, een fysiotherapeut, twee ergotherapeuten, twee logopedisten, een diëtist, een psycholoog en een maatschappelijk werkende.

De ziekte van Parkinson is een complexe aandoening, waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn: moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Door de verscheidenheid aan problemen zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling van mensen met Parkinson. Daarom is het belangrijk dat zorgverleners niet alleen deskundig zijn, maar de behandelingen ook goed op elkaar afstemmen door samen te werken.

Onze behandelaren hebben de basisscholing van ParkinsonNet afgerond, nemen deel aan regionale overleggen en volgen regelmatig nascholingen op het gebied van Parkinson en Parkinsonismen. Gezamenlijk verzorgen onze behandelaren twee keer per jaar een praktische scholingsdag voor zorgmedewerkers, die werkzaam zijn in (onze) verpleeg- en verzorgingshuizen, dagvoorzieningen en de thuiszorg. Zo delen zij hun kennis en streven er naar dat al onze cliënten met Parkinson(ismen) de best mogelijke zorg en aandacht krijgen, of zij nu thuis wonen, ons Behandelcentrum of de dagvoorziening bezoeken óf in één van onze verpleeg- of verzorgingshuizen wonen.

Wist u trouwens dat Zorggroep Sint Maarten over een dagvoorziening beschikt voor zelfstandig wonende (jonge) ouderen met de ziekte van Parkinson en/of Parkinsonisme in Oldenzaal en Losser?
De behandelaren van Maartje Behandelcentrum zijn ook hier actief. Klik hier voor meer informatie.

Wilt u een afspraak maken of hebt u andere vragen?
U kunt ons bereiken via telefoonnummer 088 – 000 52 05 of via het contactformulier.

Parkinsonnet