a - a a +

Manuele therapie Marsman

Wat is manuele therapie Marsman?
Het menselijk lichaam bestaat uit een heleboel gewrichten die samen de beweeglijkheid van het lichaam bepalen. Samen met de spieren en banden zorgen de gewrichten ervoor dat we kunnen bewegen. Bewegingspatronen ontstaan doordat spieren en banden over 1 of meerdere gewrichten lopen. Wanneer de gewrichten niet goed meer ten opzichte van elkaar bewegen kunnen er klachten ontstaan, zoals pijn en stijfheid.

Bij methode manuele therapie Marsman kijkt de fysiotherapeut naar de bewegingspatronen van de gewrichten van het hele lichaam en onderzoekt het totale bewegingspatroon om te kijken waar de gewrichten niet meer goed met elkaar samenwerken.

Hoe?
Tijdens de therapie verbetert de fysiotherapeut de onderlinge samenwerking van de gewrichten door speciale mobiliserende  technieken: het aangedane gewricht wordt ontlast, waardoor er herstel kan optreden. De patiënt ervaart direct minder pijn en meer beweeglijkheid in het aangedane gewricht.

De patiënt krijgt tevens 1 a 2 oefeningen mee naar huis, om de beweeglijkheid van het aangedane gewricht de andere gewrichten goed te houden.

Wilt u een afspraak maken of hebt u andere vragen?
U kunt ons bereiken via telefoonnummer 088 – 000 52 05 of via het contactformulier.

 Corine Richter-Uitdenboogaardt