a - a a +

ZwangerFit®

 

Wil je fit blijven tijdens je zwangerschap, je optimaal voorbereiden op je bevalling en zo goed mogelijk herstellen na je bevalling? Dan is de cursus Zwangerfit® iets voor jou!

Op een verantwoorde manier in beweging blijven

Een moderne cursus die je de gelegenheid geeft om tijdens je zwangerschap op een verantwoorde manier actief te blijven. In deze cursus kun je op een verantwoorde manier in beweging blijven waardoor je de kans op zwangerschapskwaaltjes vermindert en je je fitter blijft voelen. Hierdoor ben je beter voorbereid op de bevalling en herstel je ook weer sneller.

Je kunt starten met de cursus vanaf de 16e week van de zwangerschap. Je kunt blijven meedoen tot aan het einde van je zwangerschap. Of je nu helemaal niet, een beetje of veel sport; iedereen kan meedoen!

Inhoud cursus

In de actieve lessen is er aandacht voor verbeteren van je conditie, spierkracht, coordinatie en stabilisatie. Er is ook veel aandacht voor preventie van rug- en bekkenproblemen en het goed functioneren van je bekkenbodem.

Naast deze actieve lessen zijn er ook theorie-en coachingslessen waarin allerlei onderwerpen aan bod komen die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Hierbij kun je denken aan de volgende onderwerpen:

  • Lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap
  • Uitleg over bekken en bekkenbodem
  • Uitleg over de bevalling
  • Uitleg over ademhalings- en ontspanningsoefeningen
  • Het kraambed
  • Partnerles over de rol van de partner tijdens de bevalling.

Erkend ZwangerFit® docent

ZwangerFit is een cursus die ontwikkeld is door fysiotherapeuten. Alleen erkende fysiotherapeuten mogen de titel NVFB ZwangerFitdocent voeren.

Waar en wanneer

De cursus wordt op woensdagavond gegeven door Maria Rutten in Behandelcentrum Maartje, Lutterstraat 4 in Losser.  Je kunt starten vanaf de 16e week van de zwangerschap.  

Aanmelden

Wil je meer informatie of je aanmelden voor de cursus ZwangerFit® neem dan contact op met Maartje Behandelcentrum Tel. nr: 088-0005205

Behandelcentrum@zorggroepsintmaarten.nl