a - a a +

Dunstan Babytaal - Herken de geluiden van je baby

5 geluiden met een specifieke betekenis

Pasgeboren baby’s maken vanaf de geboorte vijf geluiden met ieder een hele specifieke betekenis.

Een geluid voor: 

  • honger
  • moe
  • een boertje dat dwars zit
  • darmkrampjes
  • ongemak

Leer deze geluiden herkennen  

Het in een vroeg stadium herkennen van de behoeften van een baby heeft grote voordelen voor ouders. Wanneer je baby bijvoorbeeld honger heeft zal hij gaan zuigen. Wanneer hij aan de zuigreflex geluid toevoegt ontstaat het “woord” voor honger: Neh.  De tong beweegt van boven naar beneden en veroorzaakt de N-klank. Dit zijn de eerste pogingen tot communicatie van je baby, nog voordat het echt tot huilen komt.

Hoe eerder je het geluid herkent, hoe eerder je de baby kunt voeden. Je kindje hoeft niet verder te huilen om zijn behoefte duidelijk te maken. Dat is fijn voor de baby en natuurlijk ook voor de ouders. Na een maand of drie, vier doven de reflexen, en daarmee de geluiden, langzaam uit en maken plaats voor bewuste communicatie van de baby.

Alle kraamverzorgenden Maartje getraind in Dunstan Babytaal

De Dunstan Babytaalmethode leert ouders hoe  de vijf geluiden te herkennen en doet suggesties voor manieren om de baby weer gerust te stellen.

Alle kraamverzorgenden van Maartje hebben de training Dunstan Babytaal gevolgd en een persoonlijk certificaat ontvangen.  Zij brengen de kennis graag over, leren de geluidjes te herkennen, zodat ouders nog meer kunnen genieten van hun baby.