a - a a +

Lactatiekundige

Wat is een lactatiekundige?

Een lactatiekundige is een professioneel opgeleide borstvoedingsspecialist.

Wat doet een lactatiekundige?

Een lactatiekundige geeft begeleiding, voorlichting en advies op het gebied van borstvoeding. Denk hierbij aan; geven van advies bij problemen over het aanleggen, geven van advies en begeleiding bij het weigeren van de borst, advies geven bij pijnklachten, geven van kolfadviezen, informatie geven over het combineren van borstvoeding en werk, advies bij (terugkerende) borstontsteking, begeleiding bij borstvoeding geven aan meerlingen, advies wanneer er sprake is van onvoldoende melkproductie cq overproductie en/of onvoldoende groei van de baby. Maar ook; advies en begeleiding geven bij het geven van borstvoeding na een borstoperatie, advies bij medicijngebruik moeder, advies en begeleiding bij het geven van borstvoeding bij vroeggeboorte, advies en begeleiding van de borstvoeding bij ziekte of handicap van moeder en/of kind en advies bij het opnieuw beginnen met borstvoeding

Maartje Kraamzorg heeft een eigen lactatiekundige. Zij is te bereiken via 088-000 52 15 voor telefonisch advies bij borstvoedingsproblemen. Ook is een thuisconsult mogelijk.

Kosten lactatiekundige

Tijdens de kraambedperiode zijn de consultkosten van de lactatiekundige voor rekening van ons indien je zorgverzekeraar dit niet vergoedt.

Verhuur en verkoop borstkolven

Wanneer je graag borstvoeding wilt geven kan er een situatie ontstaan waardoor je tijdelijk moet gaan kolven om de borstvoeding op gang te brengen of op gang te houden.
Maartje Kraamzorg verhuurt en verkoopt daarom vanuit al haar zorgwinkels borstkolven en borstvoedingshulpmiddelen. Er is altijd wel een vestiging bij jou in de buurt.

Onze kraamverzorgende en lactatiekundige zijn goed geïnformeerd over de mogelijkheden en werking van verschillende kolven en borstvoedingshulpmiddelen, zodat voor iedere situatie de beste keus gemaakt kan worden. Alle medewerkers van onze zorgwinkels zijn eveneens geschoold voor de verkoop en verhuur van borstkolven en hulpmiddelen. Bij hen kun je dus ook altijd terecht voor informatie.

Mocht er iets niet op voorraad zijn in de winkel dan wordt het artikel besteld. Levering is vaak al de volgende dag. Je hoeft dus nooit lang te wachten.