a - a a +

Lactatiekundige

Wat is een lactatiekundige?

Een lactatiekundige is een professioneel opgeleide borstvoedingsspecialist.

Wat doet een lactatiekundige?

Een lactatiekundige geeft begeleiding, voorlichting en advies op het gebied van borstvoeding. Denk hierbij aan; geven van advies bij problemen over het aanleggen, geven van advies en begeleiding bij het weigeren van de borst, advies geven bij pijnklachten, geven van kolfadviezen, informatie geven over het combineren van borstvoeding en werk, advies bij (terugkerende) borstontsteking, begeleiding bij borstvoeding geven aan meerlingen, advies wanneer er sprake is van onvoldoende melkproductie cq overproductie en/of onvoldoende groei van de baby. Maar ook; advies en begeleiding geven bij het geven van borstvoeding na een borstoperatie, advies bij medicijngebruik moeder, advies en begeleiding bij het geven van borstvoeding bij vroeggeboorte, advies en begeleiding van de borstvoeding bij ziekte of handicap van moeder en/of kind en advies bij het opnieuw beginnen met borstvoeding

Maartje Kraamzorg heeft aandachtsvelders borstvoeding en beschikt over eigen lactatiekundigen.

Kosten lactatiekundige

Is tijdens jouw kraamperiode lactatiekundige zorg nodig, dan wordt deze vanuit jouw aanvullende ziektekosten verzekering vergoed. Kijk hiervoor jouw polis na. 

Verhuur en verkoop borstkolven

Wanneer je graag borstvoeding wilt geven kan er een situatie ontstaan waardoor je tijdelijk moet gaan kolven om de borstvoeding op gang te brengen of op gang te houden.

Onze kraamverzorgende en lactatiekundige zijn goed geïnformeerd over de mogelijkheden en werking van verschillende kolven en borstvoedingshulpmiddelen, zodat voor iedere situatie de beste keus gemaakt kan worden.