a - a a +

Covid-19 herstelzorg bij Maartje Fysiotherapie

15-02-2021

Bij Maartje kunt u terecht als u herstellende bent van corona. Onze fysiotherapeuten Maria Rutten (r) en Anouk ter Borg hebben zich verdiept in het ziektebeeld en zijn gespecialiseerd in het behandelen van de klachten ten gevolge van corona. Wij bieden een behandeltraject specifiek ontwikkeld voor cliënten die besmet geraakt zijn met het corona virus.

Conditie en kracht verbeteren
Of u nou thuis ziek geweest bent of in het ziekenhuis of intensive care gelegen heeft, allen hebben recht op goede zorg om weer te herstellen. Fysiotherapeuten spelen een belangrijke rol in herstel van Covid-19 met (blijvende) klachten en beperkingen in hun bewegend functioneren. Ze ondersteunen en begeleiden de cliënt in het revalidatietraject. Samen gaat u aan de slag om uw conditie en kracht te verbeteren en de vermoeidheid te verminderen. De therapeuten beschikken over actuele kennis en volgen richtlijnen en scholingen van het Chronisch Zorgnet en het KNGF.

Klachten die kunnen ontstaan na een ziekenhuisopname:

  • Verminderde longcapaciteit
  • Verminderde ademspierkracht
  • Zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen
  • Verminderd uithoudingsvermogen
  • Pijn en/of stijfheid aan de gewrichten
  • Algeheel gevoel van vermoeidheid
  • Problemen met het uitvoeren van dagelijkse handelingen (ADL)
  • Depressie en/of angstgevoelens
  • Posttraumatische stresssyndroom

Ook als u niet in het ziekenhuis gelegen hebt, kan het zijn dat u klachten hebt zoals kortademigheid, vermoeidheid, kracht en conditievermindering en/of gewichtsverlies waardoor u bijvoorbeeld moeite hebt om te werken of uw dagelijkse activiteiten en hobby’s op te pakken. Onze fysiotherapeuten kunnen u hierbij helpen om naar uw doel toe te werken.

Verwijzing huisarts nodig
Om in aanmerking te komen voor Covid-19 herstelzorg is er een verwijzing nodig van de huisarts. Mocht u in het begin nog niet naar de praktijk kunnen komen, dan kan de fysiotherapeut ook bij u aan huis komen. Aan de hand van een intake stellen we een individueel behandelprogramma op, gericht op de doelen waar u aan wilt werken. Er zullen aan het begin van de behandeling verschillende testen worden afgenomen. Hiermee kunnen we de voortgang monitoren en evalueren.

Multidisciplinaire aanpak
Binnen Maartje werken wij met meerdere professionals, denk hierbij aan ergotherapeuten, diëtiste(s) en psychosomatische fysiotherapie. Een multidisciplinaire aanpak bij Covid-19 klachten om een zo goed mogelijke specialistische zorg en afgestemde behandeling te bieden. Gezien de klachten na Covid-19 uiteen lopen, kunnen er op verschillende gebieden hulpvragen zijn. Bij Maartje zijn de lijntjes kort, wat ten goede komt van uw behandeling.