a - a a +

Doula van Maartje Kraamzorg

Vanaf 2019 hebben ‘Maartje Kraamzorg’ en ‘Doulabegeleiding Twente’ een uniek samenwerkingsverband. 

Dit houdt in dat je kosteloos een gesprek kunt aanvragen. Het gesprek duurt circa 2 uur en vindt bij jou thuis plaats.

Heb jij veel vragen op het gebied van zwanger zijn en bevallen en zou je gewoon eens willen praten over wat jou specifiek bezig houdt? Dan is dit een unieke kans om deze gelegenheid te benutten.

Wat is een Doula?

De Doula is een nog relatief onbekend begrip in deze regio. Wilma Kremer is als Doula een zwangerschaps- en bevallingscoach. Zij kan voor jou als zwangere een mooie aanvulling zijn op de in Nederland goed geregelde zorg voor zwangeren. Daarnaast heeft ze als kraamverpleegkundige 15 jaar ervaring met zwangeren en bevallingen.

Wat doet een Doula?

Als jij op zoek bent naar individuele ondersteuning tijdens de zwangerschap en geboorte, gericht op jou als aanstaande moeder, zijn er vele goede redenen om een Doula in te schakelen.
Een Doula kan extra persoonlijke aandacht en warmte bieden tijdens de zwangerschap en ook door haar aanwezigheid gedurende de bevalling. Jouw specifieke vragen staan centraal in de persoonlijke begeleiding op maat. Omdat je hierdoor beter geïnformeerd bent, ben je ook gemakkelijker in staat om keuzes te maken, gedurende het geboorteproces.

Wat moet je je voorstellen bij een eerste kennismakingsgesprek met een Doula? Wat kan Maartje jou als klant bieden? 
Misschien wil je weten hoe je je goed kunt ontspannen en je ademhaling hierin gebruiken. Wellicht heb je een ervaring uit het verleden, die maakt dat je alles nu graag anders zou willen doen. Hulp bij het opstellen van je geboorteplan, is ook een optie. Er zijn verschillende mogelijkheden; deze verwerken jij en Wilma in een persoonlijk plan.

Als deze persoonlijke zorg op maat je aanspreekt, kies dan voor een gesprek met Wilma; jij kunt zelf aangeven waarover je van gedachten wilt wisselen. In ieder geval wordt besproken wat jij zelf nodig hebt om goed geïnformeerd, met een gerust gevoel en meer vertrouwen naar de bevalling te kijken.

Kosten Doula?

Wanneer je je inschrijft bij Maartje Kraamzorg bieden wij jou het eerste gesprek met Wilma gratis aan!
Samen met Wilma bepaal je of één gesprek voldoende was voor jou òf dat je graag meer begeleiding wilt tijdens jouw zwangerschap en bevalling. 
Voor een 2de gesprek berekent Maartje een bedrag van € 80,- . Dat betekent concreet dat je voor dat bedrag twee gesprekken van circa 2 uur thuis hebt.

Indien je kiest voor een volledig Doula-traject, kijk dan voor meer informatie op de website van Wilma  http://www.doulabegeleidingtwente.nl/ bij het ‘Pakket Maartje’.

Inschrijven voor het eerste gesprek kan via Maartje Kraamzorg Tel. 088-0005215. 
Wanneer je digitaal inschrijft, kijk bij ‘bijzonderheden’.