a - a a +

ZwangerFit® en Mamsfit

 

Wil je fit blijven tijdens je zwangerschap, je optimaal voorbereiden op je bevalling en zo goed mogelijk herstellen na je bevalling? Dan is de cursus Zwangerfit® iets voor jou!

Waarom ZwangerFit®?
In deze ZwangerFit® cursus kun je op een verantwoorde manier in beweging blijven waardoor je de kans op zwangerschapskwaaltjes vermindert en je je fitter blijft voelen. Hierdoor ben je beter voorbereid op de bevalling en herstel je ook weer sneller.
Je kunt starten met de cursus vanaf de 16e week van de zwangerschap. Je kunt blijven meedoen tot aan het einde van je zwangerschap. Of je nu helemaal niet, een beetje of veel sport; iedereen kan meedoen!

Inhoud ZwangerFit®
In de actieve lessen is er aandacht voor verbeteren van je conditie, spierkracht, coördinatie en stabilisatie. Er is ook veel aandacht voor preventie van rug- en bekkenproblemen en het goed functioneren van je bekkenbodem.

Naast deze actieve lessen zijn er ook theorie-en coachingslessen waarin allerlei onderwerpen aan bod komen die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Hierbij kun je denken aan de volgende onderwerpen:

  • lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap
  • uitleg over bekken en bekkenbodem
  • uitleg over de bevalling
  • uitleg over ademhalings- en ontspanningsoefeningen het kraambed
  • partnerles over de rol van de partner tijdens de bevalling.

Waar en wanneer ZwangerFit®
De cursus wordt gegeven door Maria Rutten in Behandelcentrum Maartje, Lutterstraat 4 in Losser. Elke woensdagavond van 19.00-20.00 actieve les van ZwangerFit®. Je kunt starten vanaf de 16e week van de zwangerschap. De coachingslessen vinden in blokken plaats van 18.45-19.00.

De eerste 10 lessen kosten €140 (inclusief de theorielessen). Hierna zijn de kosten €10,- per deelgenomen les. Vergoeding voor ZwangerFit® kan mogelijk zijn via de aanvullende verzekering bij uw zorgverzekeraar. Raadpleeg daarvoor uw polisvoorwaarden.

ZwangerFit® is een cursus die ontwikkeld is door fysiotherapeuten. Alleen erkende fysiotherapeuten mogen de titel NVFB ZwangerFitdocent voeren.

Waarom MamsFit?
Wil je na de bevalling zo goed mogelijk herstellen, je conditie en spierkracht weer op peil krijgen en goed zorgen voor je bekken en bekkenbodem? Dan is MamsFit iets voor jou!

Inhoud MamsFit.
MamsFit is een cursus waarbij je onder professionele begeleiding zorgt voor een fit en gezond lijf. Je kunt 4 weken na de bevalling starten met deze cursus. In deze cursus kun je op een verantwoorde manier onder leiding van een erkend docent werken aan herstel na de bevalling. Dit zorgt ervoor dat je hierna op een goede manier je “eigen” sport kunt hervatten.

Wilt u zich aanmelden voor een cursus of meer informatie krijgen?
Neem dan contact op met Maartje Behandelcentrum via telefoonnummer 088 – 000 52 05 of via het contactformulier.

Onze ZwangerFit® en MamsFit docent

Maria Rutten

Bekijk hier de folder ZwangerFit® en MamsFit.